TANKEVIRUS er et mestringskurs som vant Helseprisen i 2016.

Kurset TANKEVIRUS er utarbeidet av norske psykologer og forskere. Kurset presenterer negative tanker som ulike tankevirus, og som kan behandles med ulike psykologiske vitaminer.

Hvem passer kurset for: Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra «normale folk», men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad. Dette kurset er derfor for alle – fra deg som sliter med angst og depresjon til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset:

1 Få kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er og ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er ufarlige, det er hvordan vi reagerer på tankene som kan gjøre oss syke.

2 Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Hvordan skal du ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv.

3. Kunnskap om ulike TANKEVIRUS, og trening i å identifisere dem hos seg selv.

4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter og forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

 

Kurset går over tre kursganger. Hver kursgang varer 90 minutter.

 

Sagt om kurset: «vel så bra som piller». Frode Thuen (psykolog)

«Viktig, morsomt, og velsignet kort». Sverre Lundevall (lege)